Neceptā „Selgas” cepumu – jogurta kūka

Neceptā „Selgas” cepumu – jogurta kūka Foto: Neceptā „Selgas” cepumu – jogurta kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 150 g „Selgas” cepumu
  • 100 g sviesta

Pildījumam:

  • 1 ēdamkarote želatīna
  • 650 g persiku
  • 100 g cukura
  • 450 g jogurta
  • 250 g trekna putukrējuma
  • 1 citrona miziņas un sula

Pagatavošana

  1. Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru.
  2. Cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu un izklāj pa kūkas formas pamatni un ievieto ledusskapī.
  3. Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest 40 minūtes.
  4. Persikus sablenderē ar cukuru, dažus atstājot dekorēšanai.
  5. Pievieno persikiem 1/2 no želatīna daudzuma, rūpīgi samaisa un 3/4 no masas pārklāj pār cepumu kārtu, ievieto ledusskapī.
  6. Jogurtu sajauc ar 2 ēdamkarotēm citrona miziņu un sulu, cukuru.
  7. Tad pievieno putukrējumu, atlikušo persiku masu un atlikušo želatīnu, rūpīgi samaisa un pārklāj pār persiku kārtu.
  8. Kūku rotā ar persiku šķēlītēm un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes