Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 150 g „Selgas” cepumu
- 100 g sviesta
Pildījumam:
- 1 ēdamkarote želatīna
- 650 g persiku
- 100 g cukura
- 450 g jogurta
- 250 g trekna putukrējuma
- 1 citrona miziņas un sula
Pagatavošana
- Izvēlēto kūkas formu pārklāj ar cepamo papīru.
- Cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu un izklāj pa kūkas formas pamatni un ievieto ledusskapī.
- Želatīnu pārlej ar aukstu ūdeni un atstāj uzbriest 40 minūtes.
- Persikus sablenderē ar cukuru, dažus atstājot dekorēšanai.
- Pievieno persikiem 1/2 no želatīna daudzuma, rūpīgi samaisa un 3/4 no masas pārklāj pār cepumu kārtu, ievieto ledusskapī.
- Jogurtu sajauc ar 2 ēdamkarotēm citrona miziņu un sulu, cukuru.
- Tad pievieno putukrējumu, atlikušo persiku masu un atlikušo želatīnu, rūpīgi samaisa un pārklāj pār persiku kārtu.
- Kūku rotā ar persiku šķēlītēm un ievieto ledusskapī vismaz uz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!