Sastāvdaļas
- 300 g „Selgas” cepumu
- 80 g saldkrējuma sviesta
- 15 g želatīna
- 100 ml piena
- 2 tējkarotes apelsīnu mizas
- 250 g „Mascarpone” siera
- 100 g cukura
- 250 g biezpiena
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 apelsīns
- apelsīnu ievārījums (pēc garšas un izvēles)
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina un sajauc ar izkausētu sviestu. Masu ieklāj izvēlētās kūkas formas pamatnē.
- Ar karotes otru pusi cepumu masu nogludina un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
- Krēms: Želatīnu pārlej ar pienu un atstāj uzbriedināties 10 - 15 minūtes. Tad izkausē ūdens peldē.
- Biezpienu sajauc ar „Mascarpone” sieru, vaniļas cukuru un rūpīgi samaisa.
- Tad pievieno izkausēto želatīnu un apelsīnu miziņas, samaisa viendabīgā masā.
- Masu pārklāj pār cepumu pamatni un izlīdzina.
- Apelsīnu nomizo un sagriež šķēlītēs vai gabaliņos, izkārto pār kūkas virsmu.
- Pāri klāj apelsīnu ievārījumu un kūku ievieto ledusskapī uz vismaz 3 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!