Neceptā „Selgas” cepumu – banānu siera kūka

Neceptā „Selgas” cepumu – banānu siera kūka Foto: Neceptā „Selgas” cepumu – banānu siera kūka

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200 g „Selgas” cepumu
  • 100 g saldkrējuma sviesta

Krēmam:

  • 6 želatīna loksnes
  • 300 g „Ricotta” siera
  • 110 g pūdercukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • 200 g attīrītu banānu
  • 70 ml apelsīnu sulas
  • 250 ml 35 % saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Pamatne: Virtuves kombainā sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausētu sviestu viendabīgā masā.
  2. 20 cm lielu kūkas formu pārklāj ar viegli ietaukotu cepamo papīru un izlīdzina tajā cepumu masu.
  3. Pamatni ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  4. Krēms: Želatīna loksnes pārlej ar aukstu ūdeni.
  5. Banānus sasmalcina biezenī, sajauc ar apelsīnu sulu un liek karsēties līdz vārīšanās temperatūrai, tad atdzesē.
  6. Ar elektrisko putotāju sapuuto olu dzeltenumus un cukuru baltā, gaisīgā masā apmēram 10 minūtes.
  7. Ar lāpstiņas palīdzību masā iemaisa „Ricotta” sieru un labi samaisa viendabīgā, gaisīgā masā.
  8. Želatīna loksnes izspiež sausas un izkausē. Tad, lejot šaurā strūklā, iemaisa banānu biezeņa masā un rūpīgi samaisa.
  9. Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu.
  10. Pakāpeniski „Ricotta” siera masai pievieno banānu biezeņa masu (pa pāris ēdamkarotēm, pēc katras reizes samaisot).
  11. Beigās pievieno saputoto saldo krējumu un visu rūpīgi samaisa.
  12. Krēmu pārlej pār cepumu pamatni, nolīdzina virsmu un ievieto ledusskapī uz 3 - 4 stundām.
  13. Pirms pasniegšanas dekorē ar banānu šķēlītēm, baltās šokolādes skaidiņām vai kā citādāk pēc pašu gaumes.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes