Neceptā sarkano jāņogu – biezpiena kūka

Neceptā sarkano jāņogu – biezpiena kūka Foto: Neceptā sarkano jāņogu – biezpiena kūka

Sastāvdaļas

  • 200 g cepumu
  • 125 g sviesta
  • 500 g biezpiena
  • 350 g bezpiedevu jogurta
  • 200 g cukura
  • 4 olu dzeltenumu
  • 200 g sarkano jāņogu
  • 1 glāze jāņogu sulas
  • 4 paciņas želatīna
  • 50 ml liķiera
  • 1 ēdamkarote citrona sulas

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina un sajauc viendabīgā masā ar izkausētu sviestu.
  2. Masu ieklāj kūkas formas pamatnē un ieliek ledusskapī uz 1 stundu.
  3. Biezpienu sasmalcina virtuves kombainā un pievieno jogurtu.
  4. Tad pievieno citrona sulu un cukuru, visu sajauc viendabīgā masā.
  5. 3 paciņas želatīna pārlej ar nelielu daudzumu ūdens un atstāj uzbriesta, tad izkausē un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  6. Lejot šaurā strūklā, pievieno to biezpiena masai un rūpīgi saputo ar elektrisko putotāju.
  7. Masu pārklāj pār cepumu pamatni un ievieto visu ledusskapī uz 2 stundām.
  8. Atlikušo želatīna daudzumu sajauc ar jāņogu sulu un atstāj uzbriest.
  9. Jāņogas pārlej ar liķieri un uzbriedināto želatīnu, visu pārlej pār kūkas virsmu un ievieto to ledusskapī uz nakti.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes