Sastāvdaļas
- 1 kg šokolādes prjaņiku
- 1 l skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 100 g mandeļu/ lazdu riekstu/ valriekstu
- 50 g rozīņu
- 20 g šokolādes (dekorēšanai)
Pagatavošana
- Prjaņikus sagriež plānās, 1 cm biezās šķēlītēs.
- Sevis izvēlētu kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi tā, lai tā karātos pāri malām.
- Skābo krējumu un cukuru saputo ar elektrisko putotāju, pievieno sasmalcinātus riekstus un rozīnes.
- Dažas ēdamkarotes krēmu klāj kūkas pamatnē, tad izkārto prjaņiku šķēlītes.
- Darbības atkārto līdz visas sastāvdaļas izliktas. Pēdējai kārtai jābūt krēmam.
- Visu pārklāj ar pārtikas plēvi un ievieto ledusskapī uz 12 stundām.
- Pirms pasniegšanas pārkaisa ar šokolādes skaidiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!