Sastāvdaļas
- 500 g burkānu
- 400 g smilšu mīklas cepumu
- 150 g cukura
- 200 g saldkrējuma sviesta
- 150 g valriekstu
- 1 apelsīna miziņa
- 1 kanēļu standziņa
- ingvers
- vaniļas cukurs
- muskatrieksts
Pagatavošana
- Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa. Atstāj uz 10 minūtēm līdz tie sāk dot sulu.
- Tad liek burkānus nelielā katliņā, pievieno kanēļa standziņu un vāra 25 - 30 minūtes.
- Pusi cepumu sasmalcina drupatās, bet otru pusi salauž nedaudz lielākos gabaliņos. To pašu izdara ar riekstiem - pusi sasmalcina smalki, otru - rupjāk.
- Kad burkāni kļūst mīksti, noņem katliņu no karstuma, izņem kanēļa standziņu un pievieno burkāniem sviestu.
- Tad pievieno apelsīna miziņas, garšvielas un pakāpeniski arī sasmalcinātos cepumus un riekstus.
- Samaisa mīklu viendabīgā masā un ieklāj to sevis izvēlētā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
- Ievieto kūku ledusskapī uz nakti un dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!