Neceptā burkānu kūka „Mozaīka”

Neceptā burkānu kūka „Mozaīka” Foto: Neceptā burkānu kūka „Mozaīka”

Sastāvdaļas

  • 500 g burkānu
  • 400 g smilšu mīklas cepumu
  • 150 g cukura
  • 200 g saldkrējuma sviesta
  • 150 g valriekstu
  • 1 apelsīna miziņa
  • 1 kanēļu standziņa
  • ingvers
  • vaniļas cukurs
  • muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Burkānus nomizo un sarīvē uz smalkas rīves. Sajauc ar cukuru un rūpīgi samaisa. Atstāj uz 10 minūtēm līdz tie sāk dot sulu.
  2. Tad liek burkānus nelielā katliņā, pievieno kanēļa standziņu un vāra 25 - 30 minūtes.
  3. Pusi cepumu sasmalcina drupatās, bet otru pusi salauž nedaudz lielākos gabaliņos. To pašu izdara ar riekstiem - pusi sasmalcina smalki, otru - rupjāk.
  4. Kad burkāni kļūst mīksti, noņem katliņu no karstuma, izņem kanēļa standziņu un pievieno burkāniem sviestu.
  5. Tad pievieno apelsīna miziņas, garšvielas un pakāpeniski arī sasmalcinātos cepumus un riekstus.
  6. Samaisa mīklu viendabīgā masā un ieklāj to sevis izvēlētā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  7. Ievieto kūku ledusskapī uz nakti un dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes