Sastāvdaļas
- 400 g smilšu mīklas cepumu (paši vienkāršākie, pēc iespējas „smilšainākus”)
- 400 g biezpiena
- 200 g sviesta
- 150 g cukura
- 1/2 glāzes žāvētu aprikožu
- 2 - 3 ēdamkarotes rozīņu
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 bundža konservētu persiku
- svaigas ogas
Pagatavošana
- Ar verdošu ūdeni aplej aprikozes un rozīnes, un atstāj nostāvēties aptuveni 5 minūtes, tad nokāš ūdeni un nosusina tās.
- Aprikozes sagriež mazos gabaliņos.
- Biezpienu sablenderē un cepumus sasmalcina (vidēja izmēra gabaliņos)
- Izmantojot elektrisko putotāju sakuļ sviestu ar cukuru līdz izveidojas krēmveidīga, gaisīga masa.
- Porciju veidā pievieno biezpienu, rūpīgi maisot.
- Tad pievieno rozīnes, aprikozes, sasmalcinātos cepumus un vaniļas cukuru, labi samaisa un atstāj sasūkties istabas temperatūrā aptuveni 1 stundu.
- Kūkas formu pārklāj ar pārtikas plēvi un ieklāj formā 1/2 no biezpiena masas, izkārto ar persiku šķēlītēm.
- Klāj pāri atlikušo biezpiena masu un rotā kūku ar atlikušajiem persikiem un svaigām ogām.
- Kūku turēt ledusskapī vismaz 4 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!