Neceptā ābolu – valriekstu kūka ar medu

Neceptā ābolu – valriekstu kūka ar medu Foto: Neceptā ābolu – valriekstu kūka ar medu

Sastāvdaļas

  • 700 g nesaldināta ābolu biezeņa
  • 15 g želatīna
  • 2 olu baltumi
  • 300 g žāvētu augļu maisījums (aprikozes, rozīnes, ķirši, dzērvenes, utt.)
  • 150 g valriekstu
  • 2 ēdamkarotes medus

Pagatavošana

  1. Žāvēto augļu maisījumu, riekstu un 2 ēdamkarotes ābolu biezeņa izlaiž caur gaļas mašīnu (vai sasmalcina virtuves kombainā).
  2. Jāiegūst, ļoti bieza, viendabīga masa.
  3. Iegūto masu ieklāj 23 cm lielā kūkas formā, kas pārklāta ar cepamo papīru.
  4. Nolīdzina to ar ūdenī samitrinātām plaukstām un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešama.
  5. Pildījums: Nelielā katliņā sajauc želatīnu ar 1 glāzi ābolu biezeņa un atstāj maliņā 3 - 5 minūtes.
  6. Tad liek katliņu karsēties, nepārtraukti maisot, līdz želatīns pilnībā izkusis.
  7. Sajauc želatīna masu ar atlikušo ābolu biezeni un saputo ar elektrisko putotāju.
  8. Masai pievieno olu baltumus, medu un turpina putot līdz masai viendabīga konsistence.
  9. Pārklāj iegūto pildījumu pār kūkas pamatni un ievieto ledusskapī vismaz uz 1 stundu.
  10. Pirms pasniegšanas dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes