Nabeyaki Udon - japāņu nūdeļu zupa

Nabeyaki Udon - japāņu nūdeļu zupa Foto: Nabeyaki Udon - japāņu nūdeļu zupa

Sastāvdaļas

  • 170 g svaigu spinātu 
  • 6 tases Dasī buljona (ja nav pieejams, var izmantot vistas gaļas buljonu)
  • 1/3 tases sojas mērces 
  • 3 ēdamkarotes Mirina (dzēriens līdzīgs Sakē, ar mazāku alkohola daudzumu) 
  • 1 tējkarote sāls
  • 3 sakapātu ķiploka daiviņu
  • 1 ēdamkarote rīvēta ingvera 
  • 2 lieli burkāni 
  • 2 puravi
  • 450 g vistas filejas
  • 600 g Udon nūdeļu 
  • 5 olas 

Pagatavošana

  1. Lielā katlā lej ūdeni, uzvāra, liek spinātus, vāra 1 minūti.
  2. Vārītos spinātus liek caurdurī, noskalo aukstā ūdenī, nospiež lieko ūdeni, sagriež 2,5 cm lielos gabaliņos, noliek malā.
  3. Samaisa Dasī buljonu (vai vistas buljonu), sojas mērci, Mirinu, sāli, pievieno ķiplokus, ingveru. 
  4. Buljona maisījumu lej katlā, pievieno diognāli sagrieztus burkānus, sagrieztus puravus, visu uzvāra uz vidējas uguns.
  5. Pievieno sagrieztu vistas fileju - vāra 5-6 minūtes, kamēr gaļa ir gatava.
  6. Pievieno Udon nūdeles, spinātus, vāra 3 minūtes. 
  7. Uzmanīgi iesit olas zupā, katlam uzliek vāku, turpina vārīt 3 minūtes. 
  8. Uguni izslēdz un atstāj zupu mazliet nostāvēties.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes