Sastāvdaļas
- 170 g svaigu spinātu
- 6 tases Dasī buljona (ja nav pieejams, var izmantot vistas gaļas buljonu)
- 1/3 tases sojas mērces
- 3 ēdamkarotes Mirina (dzēriens līdzīgs Sakē, ar mazāku alkohola daudzumu)
- 1 tējkarote sāls
- 3 sakapātu ķiploka daiviņu
- 1 ēdamkarote rīvēta ingvera
- 2 lieli burkāni
- 2 puravi
- 450 g vistas filejas
- 600 g Udon nūdeļu
- 5 olas
Pagatavošana
- Lielā katlā lej ūdeni, uzvāra, liek spinātus, vāra 1 minūti.
- Vārītos spinātus liek caurdurī, noskalo aukstā ūdenī, nospiež lieko ūdeni, sagriež 2,5 cm lielos gabaliņos, noliek malā.
- Samaisa Dasī buljonu (vai vistas buljonu), sojas mērci, Mirinu, sāli, pievieno ķiplokus, ingveru.
- Buljona maisījumu lej katlā, pievieno diognāli sagrieztus burkānus, sagrieztus puravus, visu uzvāra uz vidējas uguns.
- Pievieno sagrieztu vistas fileju - vāra 5-6 minūtes, kamēr gaļa ir gatava.
- Pievieno Udon nūdeles, spinātus, vāra 3 minūtes.
- Uzmanīgi iesit olas zupā, katlam uzliek vāku, turpina vārīt 3 minūtes.
- Uguni izslēdz un atstāj zupu mazliet nostāvēties.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!