Sastāvdaļas
- 6 olas
- 175 g smalkā cukura
- 150 g kviešu miltu
- 4 ēdamkarotes ļoti stipras kafijas (vislabāk espresso)
- 2 ēdamkarotes kafijas liķiera vai tumšā ruma
- 225 g deserta šokolādes
Kafijas krēms:
- 350 g pūdercukura
- 185 g sviesta
- 2 ēdamkarotes stipras kafijas
Glazūrai:
- 225 g deserta šokolādes
- 175 g sviesta
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
- Ietauko 2 apmēram 25 cm platas tortes veidnes un ieklāj tajās cepamo papīru.
- Bļodā ieliec olas, cukuru un pievieno arī 1 ēdamkaroti kafijas.
- Uzliec trauku uz katla, kurā vāras ūdens, un kul masu, kamēr tā sabiezē.
- Pēc tam noņem no uguns un turpina kult, kamēr atdziest.
- Divās porcijās iesijā miltus, uzmanīgi iemaisa masā un sapilda tortes veidnēs.
- Cep kūku 25 minūtes, kamēr kļūst stingra.
- Pēc izņemšanas no cepeškrāsns atstāj 5 minūtes, lai tā atdziest.
- Tad pārliec uz metāla režģa.
- Katru kūku šķērsām pārgriez uz pusēm.
- Pārējo kafiju samaisa ar alkoholu un samitrina ar šo maisījumu 4 mīklas pamatnes.
- Sarīvē šokolādi.
- Pagatavo kafijas krēmu: sakul sviestu, pēc tam pakāpeniski pievieno izsijātu pūdercukuru un kafiju.
- Vienu no mīklas pamatnes apsmērē ar pavisam nelielu daudzumu krēma un apkaisa ar 3 ēdamkarotēm sarīvētas šokolādes.
- Atkārto to ar pārējam mīklas pamatnēm, saliekot citu uz citas.
- Gatavo glazūru: izkausē šokolādi ar sviestu un ātri apsmērē kūkas virsmu un sānus.
- Apkaisa torti ar atlikušo sarīvēto šokolādi un noliec 30 minūtes malā, lai glazūra sacietē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!