Mokas torte

Mokas torte Foto: Mokas torte

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 175 g smalkā cukura
  • 150 g kviešu miltu
  • 4 ēdamkarotes ļoti stipras kafijas (vislabāk espresso)
  • 2 ēdamkarotes kafijas liķiera vai tumšā ruma
  • 225 g deserta šokolādes

Kafijas krēms:

  • 350 g pūdercukura
  • 185 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes stipras kafijas

Glazūrai:

  • 225 g deserta šokolādes
  • 175 g sviesta

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai.
  2. Ietauko 2 apmēram 25 cm platas tortes veidnes un ieklāj tajās cepamo papīru.
  3. Bļodā ieliec olas, cukuru un pievieno arī 1 ēdamkaroti kafijas.
  4. Uzliec trauku uz katla, kurā vāras ūdens, un kul masu, kamēr tā sabiezē.
  5. Pēc tam noņem no uguns un turpina kult, kamēr atdziest.
  6. Divās porcijās iesijā miltus, uzmanīgi iemaisa masā un sapilda tortes veidnēs.
  7. Cep kūku 25 minūtes, kamēr kļūst stingra.
  8. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns atstāj 5 minūtes, lai tā atdziest.
  9. Tad pārliec uz metāla režģa.
  10. Katru kūku šķērsām pārgriez uz pusēm.
  11. Pārējo kafiju samaisa ar alkoholu un samitrina ar šo maisījumu 4 mīklas pamatnes.
  12. Sarīvē šokolādi.
  13. Pagatavo kafijas krēmu: sakul sviestu, pēc tam pakāpeniski pievieno izsijātu pūdercukuru un kafiju.
  14. Vienu no mīklas pamatnes apsmērē ar pavisam nelielu daudzumu krēma un apkaisa ar 3 ēdamkarotēm sarīvētas šokolādes.
  15. Atkārto to ar pārējam mīklas pamatnēm, saliekot citu uz citas.
  16. Gatavo glazūru: izkausē šokolādi ar sviestu un ātri apsmērē kūkas virsmu un sānus.
  17. Apkaisa torti ar atlikušo sarīvēto šokolādi un noliec 30 minūtes malā, lai glazūra sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes