Mokas torte

Mokas torte Foto: Mokas torte

Sastāvdaļas

  • 6 olas
  • 175 g cukura
  • 150 g kviešu miltu
  • 25 g kukurūzas miltu
  • 4 ēdamkarotes ļoti stipras kafijas
  • 2 ēdamkarotes kafijas liķiera vai tumšā ruma
  • 225 g šokolādes

Kafijas krēmam:

  • 350 g pūdercukura
  • 175 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes stipras kafijas

Glazūrai:

  • 225 g šokolādes
  • 175 g sviesta
  • Ja izmanto šķīstošo kafiju, ņem vienu ēdamkaroti uz vienu trešdaļu verdoša ūdens.
  • Oriģinālajā variantā šajā kūkā tiek izmantota kafijas esence.

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai. Ietauko divas apmēram 25 cm platas tortes veidnes un ieklāj tajās cepamo papīru.
  2. Bļodā ieliec olas, cukuru un pievieno arī vienu ēdamkaroti kafijas. Uzliec trauku uz katla, kurā vārās ūdens, un kul masu, kamēr tā sabiezē. Pēc tam noņem no uguns un turpini kult kamēr atdziest. Divās porcijās iesijā miltus, uzmanīgi iemaisi masā un visu sapildi tortes veidnēs. Cep kūku 25 minūtes, kamēr kļūst stingra. Pēc izņemšanas no cepeškrāsns atstāj 5 minūtes, lai tā atdziest. Tad pārliec uz metāla režģa.
  3. Katru kūku šķērsām pārgriez uz pusēm. Pārējo kafiju samaisi ar alkoholu un samitrini ar šo maisījumu 4 mīklas pamatnes. Sarīvē šokolādi. Pagatavo kafijas krēmu: sakul sviestu, pēc tam pakāpeniski pievieno izsijātu pūdercukuru un kafiju. Vienu no mīklas pamatnēm apsmērē ar pavisam nelielu daudzumu krēma un apkaisi ar 3 ēdamkarotēm sarīvētas šokolādes. Atkārto to ar pārējām mīklas pamatnēm, saliekot citu uz citas.
  4. Sagatavo glazūru: izkausē šokolādi ar sviestu un ātri apsmērē kūkas virsmu un sānus. Apkaisa torti ar atlikušo sarīvēto šokolādi un noliec 30 minūtes malā, lai glazūra sacietē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes