Sastāvdaļas
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes cukura
- 800 ml piena
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 200 g dzērveņu
- 1 l ūdens
- 50 g cukura
- 1 ēdamkarotes kartupeļu cietes
Pagatavošana
- 600 ml piena liek katlā vārīties.
- Atdala olu dzeltenumus no baltumiem, baltumus saputo un liek ledusskapī.
- Dzeltenumus sakuļ ar cukuru, iemaisa miltus. Kad viss izmaisījies, iemaisa atlikušo pienu.
- Kad piens katlā uzvārījies, nogriež uguni un nepārtraukti maisot lēnām ielej olu maisījumu pienā.
- Uz mazas uguns maisa, līdz viss sabiezē.
- Ļauj mazliet atdzist un iecilā bubertā olu baltumus, atdzesē.
- Dzērvenes sastampā, liek katlā ar ūdeni, cukuru un vāra 5 -10 min, tad nokāš.
- Cieti sajauc ar mazu daudzumu ūdens, iejauc dzērvenēs un silda līdz ciete sabiezē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!