Sastāvdaļas
- 170 g mīksta sviesta
- 315 g pūdercukura
- 6 olu baltumi
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 2 ēdamkarotes citrona sulas
- 185 g miltu
Krēmam:
- 1 glāze trekna salda krējuma
- 150 g šokolādes
Pagatavošana
- Sviestu saputo ar pūdercukuru.
- Pievieno olu baltumus, vaniļas ekstraktu un citrona sulu. Dažas minūtes kārtīgi puto.
- Pievieno miltus un puto vēl 1 minūti.
- Mīklu liek konditorejas maisiņā un uz plāts izspiež 3 cm garus cepumiņus.
- Liek cepeškrāsnī 180°C temperatūrā un cep 10 minūtes vai līdz zeltainai nokrāsai. Atdzesē.
- Pagatavo šokolādes krēmu:
- Katliņā uz mazas uguns uzkarsē saldo krējumu, pievieno šokolādi un kārtīgi samaisa, lai masa ir viendabīga.
- Nedaudz atdzesē.
- Vienu cepumu apsmērē ar krēmu, un pa virsu liek otru cepumu.
- Ļauj atdzist un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!