Mīkstie, skābā krējuma mīklas cepumi

Mīkstie, skābā krējuma mīklas cepumi Foto: Mīkstie, skābā krējuma mīklas cepumi

Sastāvdaļas

  • 100 g mīksta sviesta
  • 200 ml skābā krējuma
  • 1/3 glāzes cukura(ja garšo saldāki cepumi, cukuru lieciet vairāk)
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 2 olas
  • 3,5 glāzes miltu
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • cukurs, magoņu sēkliņas, rozīnes, pūdercukurs - pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Miltus izsijā un samaisa ar cepamo pulveri.
  2. Olas sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu.
  3. Pievieno mīkstu sviestu - samaisa.
  4. Pievieno skābo krējumu un vēlreiz kārtīgi samaisa.
  5. Pakāpeniski, olu-sviesta maisījumam pievieno izsijāto miltu maisījumu.
  6. Samīca mīkstu mīklu.
  7. Ja mīcot, mīkla līp pie rokām, pievienojiet vēl miltus.
  8. No mīklas izveido bumbu, liek to pārtikas plēvē, ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām.
  9. Pēc tam mīklu, uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē 8 mm-1 cm biezā plāksnē, izspiež formiņas.
  10. Kad cepumu formiņas izspiestas, cepumus apviļā cukura un magoņu sēkliņu maisījumā.
  11. Vai arī, jau izceptus cepumus apkaisa ar pūdercukuru.
  12. Cepumus liek sausā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 15-20 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes