Sastāvdaļas
- 100 g mīksta sviesta
- 200 ml skābā krējuma
- 1/3 glāzes cukura(ja garšo saldāki cepumi, cukuru lieciet vairāk)
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 2 olas
- 3,5 glāzes miltu
- 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
- cukurs, magoņu sēkliņas, rozīnes, pūdercukurs - pēc izvēles
Pagatavošana
- Miltus izsijā un samaisa ar cepamo pulveri.
- Olas sakuļ ar cukuru, izmantojot putojamo slotiņu.
- Pievieno mīkstu sviestu - samaisa.
- Pievieno skābo krējumu un vēlreiz kārtīgi samaisa.
- Pakāpeniski, olu-sviesta maisījumam pievieno izsijāto miltu maisījumu.
- Samīca mīkstu mīklu.
- Ja mīcot, mīkla līp pie rokām, pievienojiet vēl miltus.
- No mīklas izveido bumbu, liek to pārtikas plēvē, ievieto ledusskapī uz 2-3 stundām.
- Pēc tam mīklu, uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē 8 mm-1 cm biezā plāksnē, izspiež formiņas.
- Kad cepumu formiņas izspiestas, cepumus apviļā cukura un magoņu sēkliņu maisījumā.
- Vai arī, jau izceptus cepumus apkaisa ar pūdercukuru.
- Cepumus liek sausā veidnē, cep 180°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!