Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 1 ola
- 50 g sviesta
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 80 g cukura
- 1/2 tējkarotes sodas
- šķipsniņa sāls
Pildījumam:
- 1 apelsīns
- 160 g cukura
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Pagatavošana
- Sviestu samīca ar cukuru, pievieno skābo krējumu, olu, sodu, sāli, miltus - visu kārtīgi samaisa.
- Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - apelsīnu ar visu mizu, sagriež šķēlēs, izņem sēkliņas.
- Apelsīna šķēlītes, ar visu mizu, liek blenderī un sakuļ kopā ar cukuru, kartupeļu cieti.
- Mīklu izņem no ledusskapja, izrullē, uzklāj pildījumu, izlīdzina un satin ruletē.
- Ruleti, uz kādu laiciņu liek ledusskapī, izņem un sagriež 3 cm lielos gabalos.
- Cepumus liek ietaukotā veidnē.
- Cep 220°C temperatūrā, 15-20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!