Sastāvdaļas
- 2/3 glāzes medus
- 2 olu baltumi
- 1 glāze grauzdētu mandeļu
- 1/2 glāzes sagrieztu žāvētu aprikožu
- 1/2 citrona miziņas
Pagatavošana
- Dziļu veidni izklāj ar cepamo papīru.
- Medu izkausē karsta ūdens peldē.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās.
- Sakultos olu baltumus pievieno siltam, izkausētam medum, samaisa ar koka karoti viendabīgā masā.
- Masai jābūt staipīgai, karameles krāsā.
- Bļoda ar medus masu joprojām atrodas ūdens peldē, to turpina maisīt, kamēr masa kļūst gaišāka un sabiezē - aptuveni 45 minūtes.
- Pievieno mandeles, žāvētas aprikozes, citrona miziņu.
- Turpina maisīt, kamēr masa kļūst praktiski balta, maisīt kļūs arvien grūtāk.
- Masu liek veidnē, virsmu pārklāj ar cepamo papīru.
- Veidni liek atdzist sausā vietā, uz nakti.
- Kad nuga ir sastingusi, to sagriež garās strēmelēs ar ļoti asu nazi.
- Nugu, ietītu cepamajā papīrā var uzglabāt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!