Mīklas-maltās gaļas ruletes

Mīklas-maltās gaļas ruletes Foto: Mīklas-maltās gaļas ruletes

Sastāvdaļas

Mīklai:
  • 200 ml ūdens 
  • šķipsniņa sāls
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas 
  • 200 g miltu 
Pildījumam:
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns 
  • 3 ķiploka daiviņas 
  • sāls, Vidusjūras garšvielu maisījums
Pārliešanai:
  • 150 ml skābā krējuma 
  • 1/2 saišķīša diļļu
  • 2 olas 
  • 50-100 g rīvēta siera 

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - ūdeni katlā uzvāra, kopā ar augu eļļu, verdošajā ūdenī iemaisa miltus.
  2. Maisa mīklu ar karoti, kad padziest - ar rokām.
  3. Mīklu noliek malā.
  4. Gatavo pildījumu - sīpolus sagriež pusgredzenos, burkānu sarīvē - visu cep, pievieno malto gaļu, sakapātus ķiplokus.
  5. Pieber sāli, pievieno garšvielas, uguni samazina, uzliek pannai vāku, mazliet pasautē.
  6. Mīklu plāni izrullē, liek virsū pildījumu, satin ruleti.
  7. Ruletes liek veidnē.
  8. Gatavo mērci pārliešanai - dilles sakapā, samaisa ar skābo krējumu un olām, pievieno rīvētu sieru.
  9. Mērci pārlej ruletēm, cep 200°C temperatūrā, kamēr apbrūnē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes