Mīklā cepti sīpolu gredzeni

Sastāvdaļas

  • 2 sīpoli
  • 150 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • pipari pēc garšas
  • 30 g kukurūzas cietes
  • 120 ml ūdens
  • 2 olu dzeltenumi
  • garšvielas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Ieber bļodā 50 g miltus, sāli, piparus, garšvielas.
  2. Nomizo sīpolus. Pēc tam tos sagriež ripiņās un ber bļodā.
  3. Gatavo mīklu: bļodā iesit olas dzeltenums, pievieno miltus, kukurūzas cieti, ūdeni. Visu samaisa viendabīgā konsistencē.
  4. Katliņā vai dziļā pannā ielej eļļu un liek karsēties. 
  5. Kamēr eļļa uzkarst, sagatavotajā mīklā ber sagrieztās sīpolu ripas kas jau iepriekš sajauktas ar garšvielām un kārtīgi samaisa.
  6. Kad eļļa ir karsta, ņem pa vienai ripiņai un met karstajā eļļā. 
  7. Cep līdz gredzeni paliek zeltaini brūni. Tad tos ar dakšiņu ņem laukā.
  8. Gatavus liek uz papīra dvieļa, lai nosusinātu lieko eļļu.
  9. Pasniedz ar krējuma mērci vai kečupu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes