Mīklā cepta mencu fileja

Mīklā cepta mencu fileja Foto: Mīklā cepta mencu fileja

Sastāvdaļas

  • 600 g mencu filejas
  • eļļa cepšanai
  • citronskābe
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • sāls
  • pipari
  • pētersīļu zaļumi
  • eļļa apslacīšanai

Mīklai:

  • 1 glāze miltu
  • 3/4 glāzes piena
  • 3 olas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Mencu fileju (bez ādas) sagriež 1 cm biezos un 6 cm garos gabaliņos, ieliek traukā, pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem zaļumiem, apslaka ar citrona sulu, vai citronskābi un eļļu un marinē 30 minūtes vēsā vietā.
  2. Pienu, olu dzeltenumus, sāli un miltu sajauc viendabīgā mīklā, kurai ļauj uzbriest 30 minūtes, pēc tam mīkla iemaisa saputotus olu baltumus.
  3. Filejas gabaliņus iemērc mīklā un cep lielā eļļas daudzumā gaiši brūnus.
  4. Atsevišķi pasniedz majonēzes mērci.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes