Sastāvdaļas
- 600 g mencu filejas
- eļļa cepšanai
- citronskābe
- 1 ēdamkarote augu eļļas
- sāls
- pipari
- pētersīļu zaļumi
- eļļa apslacīšanai
Mīklai:
- 1 glāze miltu
- 3/4 glāzes piena
- 3 olas
- sāls
Pagatavošana
- Mencu fileju (bez ādas) sagriež 1 cm biezos un 6 cm garos gabaliņos, ieliek traukā, pārkaisa ar sāli, pipariem, sasmalcinātiem zaļumiem, apslaka ar citrona sulu, vai citronskābi un eļļu un marinē 30 minūtes vēsā vietā.
- Pienu, olu dzeltenumus, sāli un miltu sajauc viendabīgā mīklā, kurai ļauj uzbriest 30 minūtes, pēc tam mīkla iemaisa saputotus olu baltumus.
- Filejas gabaliņus iemērc mīklā un cep lielā eļļas daudzumā gaiši brūnus.
- Atsevišķi pasniedz majonēzes mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!