Mīklā cepta forele

Sastāvdaļas

  • 200 g foreles vai lasis, līdaka, menca
  • 40 g miltu
  • 1 olu baltums
  • 80 ml ūdens
  • 1/4 citrona sulas
  • 1 buntīte pētersīļu zaļumu
  • sāls
  • melnie pipari
  • augu eļļa cepšanai
  • olīvas
  • majonēzes mērce
  • citrona daiviņas

Pagatavošana

  1. Zivs filejas sagriezt gareniski, pievieno citrona sulu, piparus, sāli, pētersīļu zaļumus visu samaisa.
  2. Liek ledusskapi 25-30 minūtes.
  3. Aukstam ūdenim vai pienam pievieno sāli, augu eļļu, miltus un visu intensīvi maisa līdz viendabīgai masai.
  4. Pirms cepšanas mīklā iecilā saputotu olas baltumu.
  5. Filejas gabaliņus panē mīklā un cep 2-3 minūtes sakarsēta augu eļļa.
  6. Kad zivs gatava, katliņa ļoti uzmanīgi liek pētersīļu zaļumus.
  7. Foreli pasniedz ar citrona daiviņām, ceptiem pētersīļu zaļumiem, olīvām un majonēzes mērci vai kečupu.

Recepti piedāvā: videovirtuve.lv

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes