Sastāvdaļas
- 400 g melleņu
- 100 g cukura
- 2 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 6 glāzes ūdens
Klimpām:
- 1 glāze piena
- 1 ola
- 260 g kviešu miltu
- sāls pēc garšas
- cukurs
Pagatavošana
- Verdošam ūdenim pievieno mellenes, cukuru un vāra, līdz mellenes pa daļai izšķīdušas, tad pievieno aukstā ūdenī atšķaidītu kartupeļu cieti, uzvāra un atdzesē.
- Pirms pasniegšanas zupai pievieno atsevišķi izvārītas klimpas.
- Klimpām olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno pienu, miltus un samaisa.
- Ar karoti atdala no mīklas klimpas, liek verdošā sālsūdenī un vāra, līdz tās uzpeld.
- Pēc tam vārīšanu turpina vēl 2 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!