Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 140 g rudzu miltu
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote brūnā cukura
- 60 ml rapšu eļļas
- 3 ēdamkarotes ūdens
Pildījumam:
- 470 g jogurta (bez piedevu)
- 180 ml piena
- 60 g brūnā cukura
- 2 tējkarotes vaniļas ekstrakta
- 7 g želatīna
- 100 g svaigas mellenes
- 2-3 nogatavojušies persiki
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 190°C temperatūrai. 23 cm lielā pīrāgu formā samaisi miltus, sāli un brūno cukuru.
- Atsevišķā traukā samaisi ūdeni un eļļu, pakāpeniski pievieno miltu maisījumam.
- Ar tīrām rokām rūpīgi sajauc miltus ar eļļu un ūdeni līdz izveidojas viendabīga mīklas masa un piespied pie forma pamatnes un malām.
- Ar karotes otru pusi nolīdzini līdz virsma ir gluda.
- Liec cepties uzsildītā cepeškrāsnī 12-15 minūtes. Kad mīkla izcepusies, ļauj tai atdzesēties vismaz 30 minūtes.
- Pildījums: Nelielā katliņā sajauc želatīnu, brūno cukuru un pienu.
- Visu silda vidēji lielā karstumā, ik pa laikam maisot, līdz želatīns un cukurs ir pilnībā izkusis.
- Tad noņem no karstuma un ļauj 10 minūtes atdzesēties.
- Tad dziļā bļodā sajauc jogurtu, vaniļas ekstraktu,mellenes un piena maisījumu.
- Visu rūpīgi samaisa un ieliek ledusskapī atdzesēties aptuveni 15 minūtes.
- Atdzesēto jogurta masu pārlej pār kūkas pamatni un dekorē ar persiku šķēlītēm.
- Liek ledusskapī uz aptuveni 2-3 stundām un pasniedz ar kļavu sīrupu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!