Melleņu-laima kēkss

Melleņu-laima kēkss Foto: Melleņu-laima kēkss

Sastāvdaļas

  • 250 g cukura 
  • 220 g sviesta 
  • 280 g miltu 
  • 1,5 tējkarotes cepamā pulvera
  • 1/4 tējkarotes sodas
  • 2 tējkarotes rīvētas laima miziņas 
  • 150 g Maskarpones siera 
  • 4 olas 
  • 1 olas dzeltenums
  • 1/2-1 glāze melleņu 
Glazūrai:
  • 1 glāze pūdercukura 
  • 2 ēdamkarotes laima sulas 

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 170°C temperatūrai.
  2. Kēksu veidni ieziež ar sviestu, ja vēlas,pārkaisa ar ar miltiem, lieko pēc tam izber ārā.
  3. Blenderī samaisa cukuru un laima miziņu, kārtīgi samaisa, lai cukurs uzsūc laima smaržu.
  4. Laima cukuru pārber miksera traukā, pievieno mīkstu sviestu un sakuļ, kamēr masa kļūst gaisīga.
  5. Pa vienai pievieno olas un olas dzeltenumu - pēc katras olas pievienošanas kārtīgi sakuļ.
  6. Pievieno Maskarpones sieru un vēlreiz sakuļ.
  7. Samaisa miltus, cepamo pulveri, sodu, maisījumu pievieno olu maisījumam, kuļ nelielā ātrumā.
  8. Mellenes apkaisa ar miltiem, uzmanīgi iemaisa mīklā.
  9. Mīklu liek veidnē, cep 45-50 minūtes, gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs!
  10. Gatavus kēksus izņem no veidnes un atdzesē.
  11. Atdzesētus kēksus pārlej ar glazūru. 
  12. Gatavo glazūru - pūdercukuru sakuļ ar laima sulu, izmantojot mikseri.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes