Melleņu kompots

Melleņu kompots Foto: Melleņu kompots

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg melleņu
  • 1 l ūdens
  • 200 - 300 g cukura

Pagatavošana

  1. Mellenes pārlasa, sapilda izkarsētās burkās vai pudelēs, pārlej ar karstu cukura sīrupu, uzliek burkai izkarsētu metāla vāciņu, pudeles aiztaisa ar novārītiem aizbāžņiem.
  2. Nosien ar auklu, lai aizbāzni neizspiestu karsēšanas laikā, un liek silta ūdens peldē pasterizēt.
  3. Melleņu kompotu pasterizē 80°C temperatūrā; 0.5 l burkas - 15 minūtes, litra burkas - 20 minūtes, tad burkas un pudeles noslēdz un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes