Sastāvdaļas
- 140 g „Selgas” cepumu
- 55 g sviesta (izkausēta)
Jogurta krēma kārtai:
- 10 g želatīna + 4 ēdamkarotes ūdens
- 400 g bezpiedevu jogurta
- 50 g cukura
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- nedaudz citrona miziņas
- 200 ml saldā krējuma
- 200 g svaigu melleņu
Melleņu mērcei:
- 200 g melleņu (svaigas/saldētas)
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
Pagatavošana
- Ietauko 18 cm lielu apaļo kūkas formu.
- Virtuves kombainā sasmalcina cepumus, pievieno izkausēto sviestu un rūpīgi sajauc.
- Iegūto masu ieklāj iepriekš sagatavotajā kūkas formā un ievieto ledusskapī līdz būs nepieciešams.
- Jogurta krēmam: nelielā trauciņā sajauc želatīnu un ūdeni, un novieto 5 minūtes uzbriedināties.
- Vidēja izmēra bļodā sajauc kopā jogurtu, cukuru, vaniļa cukuru un citrona miziņas.
- Izņem cepumu pamatni no ledusskapja un pārklāj to ar apmēram 1/3 daļu no mellenēm.
- Izkausē želatīnu un pievieno to jogurta masai.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un arī pievieno jogurta masai.
- Iegūto krēmu pārklāj par cepumu pamatni.
- Liek ledusskapī uz apmēram 4 stundām. (Ieteicams kūku pārklāt ar pārtikas plēvi)
- Pirms pasniegšanas rūpīgi ar asu nazi novelc gar kūka malām, lai būtu vieglāk to izņemt no formas.
- Servē ar atlikušajām mellenēm un melleņu mērci.
- Melleņu mērce: Visas mērcei nepieciešamās sastāvdaļas ielej nelielā katliņā un vāra līdz mellenes sāk dalīties un šķidrums sāk nedaudz sabiezēt. Pirms pasniegšanas atdzesēt.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!