Sastāvdaļas
- 300 g miltu
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 225 g cukura
- naža gals vanilīna
- 2 olas
- 100 g mīksta sviesta
- 100 g liesa biezpiena
- 250 ml liesa saldā krējuma
- mellenes
Pagatavošana
- Miltus, cepamo pulveri, 125 g cukura, vanilīnu, olas, sviestu, samaisa un samīca mīklu.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Mīklu liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, mīklu pieblietē ar rokām, izveido mīklas maliņas.
- Mīklu sadursta ar dakšiņu, un lai tā nepaceltos, uzklāj vēl vienu cepamā papīra lapu.
- Veidni liek krāsnī, cep 12 minūtes.
- Gatavo pildījumu - biezpienu, 100 g cukura, vanilīnu, saldo krējumu un mellenes sakuļ ar putojamo slotiņu.
- Pildījumu liek uz gatava biskvīta, turpina cept 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!