Melleņu-biezpiena pīrāgs

Melleņu-biezpiena pīrāgs Foto: Melleņu-biezpiena pīrāgs

Sastāvdaļas

  • 300 g miltu
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 225 g cukura
  • naža gals vanilīna
  • 2 olas
  • 100 g mīksta sviesta
  • 100 g liesa biezpiena
  • 250 ml liesa saldā krējuma
  • mellenes

Pagatavošana

  1. Miltus, cepamo pulveri, 125 g cukura, vanilīnu, olas, sviestu, samaisa un samīca mīklu.
  2. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  3. Mīklu liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, mīklu pieblietē ar rokām, izveido mīklas maliņas.
  4. Mīklu sadursta ar dakšiņu, un lai tā nepaceltos, uzklāj vēl vienu cepamā papīra lapu.
  5. Veidni liek krāsnī, cep 12 minūtes.
  6. Gatavo pildījumu - biezpienu, 100 g cukura, vanilīnu, saldo krējumu un mellenes sakuļ ar putojamo slotiņu.
  7. Pildījumu liek uz gatava biskvīta, turpina cept 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes