Meksikāņu šokolādes torte bez miltiem

Meksikāņu šokolādes torte bez miltiem Foto: Meksikāņu šokolādes torte bez miltiem

Sastāvdaļas

  • 220 g sviesta
  • 220 g drupinātas rūgtās šokolādes
  • 1/4 glāzes kakao pulvera
  • 1 ēdamkarote maltu čili piparu
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 6 olas
  • 1 glāze cukura
 
Krēmam:
  • 220 g rūgtās šokolādes
  • 1/3 glāzes trekna saldā krējuma

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
  2. Veidnē ieklāj cepamo papīru, to noziež ar sviestu.
  3. Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
  4. Pievieno kakao pulveri, čili un sāli, sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu.
  5. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem.
  6. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar 1/2 glāzes cukura, biezā gaiši dzeltenā masā.
  7. Pievieno šokolādes maisījumu - samaisa.
  8. Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus biezā masā.
  9. Turpinot kult, pievieno atlikušo pusi cukura.
  10. Pakāpeniski sakultos olu baltumus pievieno šokolādes masai.
  11. Jāskatās, lai olu baltumi nenosēžas.
  12. Mīklu lej veidnē, cep 45 minūtes.
  13. Malas savilksies, bet vidus vēl būs mazliet šķidrs.
  14. Izņem no krāsns, pilnībā atdzesē.
  15. Ar asu nazi novelk gar malām, izņem no veidnes.
  16. Gatavo krēmu - karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, samaisa ar saldo krējumu viendabīgā masā.
  17. Krēmu uzklāj tortei un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes