Sastāvdaļas
- 220 g sviesta
- 220 g drupinātas rūgtās šokolādes
- 1/4 glāzes kakao pulvera
- 1 ēdamkarote maltu čili piparu
- 1/4 tējkarotes sāls
- 6 olas
- 1 glāze cukura
Krēmam:
- 220 g rūgtās šokolādes
- 1/3 glāzes trekna saldā krējuma
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 175°C temperatūrai.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, to noziež ar sviestu.
- Karstā ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu.
- Pievieno kakao pulveri, čili un sāli, sakuļ, izmantojot putojamo slotiņu.
- Olām atdala dzeltenumus no baltumiem.
- Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar 1/2 glāzes cukura, biezā gaiši dzeltenā masā.
- Pievieno šokolādes maisījumu - samaisa.
- Atsevišķā bļodā sakuļ olu baltumus biezā masā.
- Turpinot kult, pievieno atlikušo pusi cukura.
- Pakāpeniski sakultos olu baltumus pievieno šokolādes masai.
- Jāskatās, lai olu baltumi nenosēžas.
- Mīklu lej veidnē, cep 45 minūtes.
- Malas savilksies, bet vidus vēl būs mazliet šķidrs.
- Izņem no krāsns, pilnībā atdzesē.
- Ar asu nazi novelk gar malām, izņem no veidnes.
- Gatavo krēmu - karsta ūdens peldē izkausē šokolādi, samaisa ar saldo krējumu viendabīgā masā.
- Krēmu uzklāj tortei un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!