Sastāvdaļas
- 3 ēdamkarotes medus
- 150 g cukura
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 180 ml karsta ūdens
- 500 g miltu
- 1 tējkarote sodas
Krēmam:
- 250 g sviesta
- 600 ml piena
- 3 olas
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 glāze cukura
- vanilīns
- 100 g lazdu riekstu vai mandeļu
Pagatavošana
- Lazdu riekstus vai mandeles sadrupina.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Medu samaisa ar cukuru, eļļu un ūdeni, maisījumu lej katlā, liek uz uguns.
- Kad maisījums sāk vārīties, noņem no uguns, pievieno miltus, kas samaisīti ar sodu, samīca mīklu.
- Mīklu sadala 6-7 daļās, izrullē un cep biskvītus, kamēr tie kļūst zeltaini.
- Mīklu izrullē plānu, bet tā, lai tā neplīst.
- Gatavo krēmu - olas sakuļ ar cukuru, samaisa ar miltiem, pielej aukstu pienu, maisījumu lej katlā, liek uz uguns.
- Pastāvīgi maisot, karsē, kamēr masa sabiezē.
- Noņem no uguns, atdzesē, pievieno riekstus un vanilīnu.
- Kad krēms ir gandrīz atdzisis, pievieno sviestu un kārtīgi sakuļ ar mikseri.
- Siltu krēmu ziež starp biskvītiem, torti rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!