Sastāvdaļas
Mīklai:
- 3 olas (istabas temperatūrā)
- 1/2 glāzes cukura
- 4 ēdamkarotes medus
- 1 tējkarote sodas
- 150 g miltu
Vārītajam krēmam:
- 1 ola
- 100 g cukura
- 1 ēdamkarote miltu
- 250 ml piena
- 100 g sviesta
Pagatavošana
- Cukuru sakuļ ar olām, gaisīgā, baltā masā.
- Medu liek katliņā un uzkarsē līdz 50°C temperatūrai.
- Medum katliņā iekaisa sodu(masa sāks putot), pastāvīgi maisot, karsē uz vidējas uguns, kamēr parādās tumša karameles krāsa.
- Karstu medus masu, pa vienai karotei, iemaisa sakultajās olās, pastāvīgi maisa, lai olas nesarec.
- Pakāpeniski pievieno izsijātus miltus.
- Mīklai jābūt bieza skābā krējuma konsistencē.
- Mīklu lej veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru.
- Biskvītu cep 160°C temperatūrā, 40 minūtes.
- Gatavo krēmu - katlā sakuļ olu, cukuru, pienu.
- Iesijā miltus, kārtīgi samaisa.
- Masu karsē uz vidējas uguns, pastāvīgi maisa, kamēr tā sabiezē.
- Masu pārlej bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un pilnībā atdzesē.
- Mīkstu sviestu kuļ, kamēr tas kļūst balts, samaisa ar atdzisušo miltu masu, vēlreiz sakuļ.
- Krēmam jābūt gludam, viendabīgam.
- Atdzisušo biskvītu sadala 3 daļās, starp daļām klāj krēmu, torti pārkaisa ar drupačām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!