Medus torte ar citrusu augļu garšu

Medus torte ar citrusu augļu garšu Foto: Medus torte ar citrusu augļu garšu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 60 g sviesta
  • 30 g cukura
  • 6 ēdamkarotes medus
  • 4 viegli sakultas olas
  • 3 tējkarotes sodas
  • 400 - 480 g miltu

Krēmam:

  • 1200 ml krējuma
  • 5 - 7 ēdamkarotes pūdercukura
  • 3 - 6 ēdamkarotes svaigi spiestas citrona sulas
  • 2 citronu miziņas

Apelsīnu miziņām cukurā:

  • 2 apelsīni
  • 2 glāzes cukura
  • 4 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
  2. Karsta ūdens peldē liek sviestu ar medu un cukuru.
  3. Kad no uguns noņem, pievieno olas, puto. Miltus sajauc ar sodu un pamazām šo maisījumu pievieno pamatmasai.
  4. Samīca mīklu, kamēr tā nelīp pie rokām.
  5. Mīklu sadala 12 - 16 vienādās daļās.
  6. Katru daļu izveltnē pēc iespējas plānāk.
  7. No mīklas izgriež vienādus apļus un cep cepeškrāsnī 5 minūtes līdz zeltaini brūnai krāsai.
  8. Pirms biskvītus smērē ar krēmu, tos pilnībā atdzesē.
  9. Lai sagatavotu apelsīnu miziņas, notīra apelsīnus. 
  10. Uzvāra pāris glāzes ūdens un dažas minūtes vāra tajā apelsīnu miziņas. Tad ūdeni nolej.
  11. Tad atkal uzvāra 2 glāzes ūdens ar 2 glāzēm cukura.
  12. Pievieno miziņas un atstāj vārīties uz nelielas uguns līdz tās kļūst caurspīdīgas, tas būs apmēram 30 minūtes.
  13. Ūdeni nolej, miziņas pārkaisa ar pūdercukuru un liek uz režģa. Kaltē 3 - 4 stundas, pēc tam smalki sagriež.
  14. Gatavo krēmu. Krējumu saputo ar citrona miziņu, pūdercukuru un citrona sulu. Pievieno apelsīna miziņas.
  15. Katru biskvītu pārsmērē ar krēmu, ļoti stingri nepiespiežot, vienu pie otra, veido torti.
  16. Ja tortes forma tiek veidota no jau izceptiem biskvītiem, tad biskvīta atgriezumus var izmantot tortes pārkaisīšanai. Tortei ļauj ievilkties vismaz 2 stundas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes