Medus – skābā krējuma kūka

Medus – skābā krējuma kūka Foto: Medus – skābā krējuma kūka

Sastāvdaļas

  • 1/4 glāzes medus
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējkaroti cepamā pulvera
  • 5 olu dzeltenumi
  • 5 olu baltumi
  • 2 glāzes cukura
Krēmam:
  • 2 glāzes skābā krējuma
  • 1 glāze cukura
  • 2 ēdamkarotes medus
  • vaniļas cukurs (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Nelielā katliņā karsē medu līdz tas sāk vārīties un kļūst šķidrs. Atdzesē. 
  2. Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un cukuru.
  3. Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri un samaisa viendabīgā masā.
  4. Tad pievieno atdzesēto medu un visu labi samaisa.
  5. Tad saputo olu baltumus stingrā masā un viegli iecilā tos pārējā mīklā.
  6. Mīklu ieklāj divās kūku formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
  7. Cep 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
  8. Krēms: Skābo krējumu sajauc ar cukuru, medu un vaniļas cukuru viendabīgā masā.
  9. Krēmu klāj starp biskvītiem un ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
  10. Dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes