Sastāvdaļas
- 1/4 glāzes medus
- 2 glāzes miltu
- 1 tējkaroti cepamā pulvera
- 5 olu dzeltenumi
- 5 olu baltumi
- 2 glāzes cukura
Krēmam:
- 2 glāzes skābā krējuma
- 1 glāze cukura
- 2 ēdamkarotes medus
- vaniļas cukurs (pēc garšas)
Pagatavošana
- Nelielā katliņā karsē medu līdz tas sāk vārīties un kļūst šķidrs. Atdzesē.
- Ar elektrisko putotāju saputo olu dzeltenumus un cukuru.
- Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri un samaisa viendabīgā masā.
- Tad pievieno atdzesēto medu un visu labi samaisa.
- Tad saputo olu baltumus stingrā masā un viegli iecilā tos pārējā mīklā.
- Mīklu ieklāj divās kūku formās, kas pārklātas ar viegli ietaukotu cepamo papīru.
- Cep 180°C temperatūrā 20 - 25 minūtes.
- Krēms: Skābo krējumu sajauc ar cukuru, medu un vaniļas cukuru viendabīgā masā.
- Krēmu klāj starp biskvītiem un ievieto kūku ledusskapī uz 2 - 3 stundām.
- Dekorē pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!