Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 5 1/2 glāzes miltu
- 4 olas
- 4 ēdamkarotes škidra medus
- 3 tējkarotes dzeramās sodas
- 2 glāzes cukura
- 150 g sviesta
Krēmam:
- 1 l bieza skābā krējuma
- 1 glāze cukura
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olas ar cukuru.
- Sviestu un medu izkausē ūdens peldē un pievieno saputotās olas un dzeramo sodu.
- Nepārtraukti maisīt aptuveni 10 minūtes.
- Kad masa palielinās aptuveni 3 reizes, tad pievieno 1 glāzi miltus un turpina maisīt vēl 5 minūtes.
- Izņem trauku no ūdens peldes un masu atdzesē apmēram 5 - 7 minūtes, tad pievieno atlikušo miltu daudzumu un rūpīgi samaisa.
- Mīklu sadala 6 vienādās daļās.
- Katru daļu ieklāj nedaudz ietaukotā cepešpannā vai kūkas formā un cep 180°C 5 - 7 minūtes.
- Gatavie biskvīti būs zelta krāsā un ar spēcīgu medus aromātu.
- Krēms: Sakuļ skābo krējumu un cukuru.
- Vienu no biskvītiem smalki sadrupina.
- Katru kārtu pārziež ar skābā krējuma krēmu un virskārtu dekorē ar biskvīta drupatām, mandeļu skaidiņām vai riekstiem.
- Kūku ievieto ledusskapī vismaz 2 stundas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!