Sastāvdaļas
Biskvītam:
- 1 glāze miltu
- 1 ola
- 1 glāze kefīra
- 1/2 glāzes cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1-2 ēdamkarotes medus
Krēmam:
- 300 g bieza skābā krējuma
- 1/3 glāzes cukura
- kaudzīte žāvētu melno plūmju
Rotāšanai:
- 100 g grauzdētu un sasmalcinātu valriekstu
Pagatavošana
- Visas biskvīta sastāvdaļas(izņemot medu), samaisa, pievieno medu - izmaisa.
- Ja medus ir biezs, to nepieciešams izkausēt.
- Visu sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
- Mīklu lej veidnē, ar noņemamām maliņām, cep 190°C temperatūrā, 45 minūtes.
- Biskvita gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
- Tiklīdz biskvīts ir atdzisis, to sagriež 2 vienādās daļās.
- Gatavo krēmu - žāvētās melnās plūmes sablenderē.
- Skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
- Ar glāzi, no biskvīta izspiež apļus.
- Biskvīta pārpalikumus vajadzēs - tos nepieciešams sablenderēt.
- Saliek kūciņas - lielā, plakanā šķīvī izkārto 6 biskvīta apļus, uzklāj krēmu, virsū liek sablenderētās melnās plūmes.
- Liek virsū otru biskvīta apli, atkal uzklāj krēmu, liek sablenderētās melnās plūmes, liek virsū trešo biskvīta apli.
- Virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar biskvīta drupačām, valriekstiem.
- Rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!