Medus kūciņas „Bitīte”

Medus kūciņas „Bitīte” Foto: Medus kūciņas „Bitīte”

Sastāvdaļas

Biskvītam:
  • 1 glāze miltu 
  • 1 ola
  • 1 glāze kefīra
  • 1/2 glāzes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1-2 ēdamkarotes medus
Krēmam: 
  • 300 g bieza skābā krējuma 
  • 1/3 glāzes cukura 
  • kaudzīte žāvētu melno plūmju 
Rotāšanai: 
  • 100 g grauzdētu un sasmalcinātu valriekstu 

Pagatavošana

  1. Visas biskvīta sastāvdaļas(izņemot medu), samaisa, pievieno medu - izmaisa.
  2. Ja medus ir biezs, to nepieciešams izkausēt.
  3. Visu sakuļ ar mikseri viendabīgā masā.
  4. Mīklu lej veidnē, ar noņemamām maliņām, cep 190°C temperatūrā, 45 minūtes.
  5. Biskvita gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs.
  6. Tiklīdz biskvīts ir atdzisis, to sagriež 2 vienādās daļās.
  7. Gatavo krēmu - žāvētās melnās plūmes sablenderē.
  8. Skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
  9. Ar glāzi, no biskvīta izspiež apļus.
  10. Biskvīta pārpalikumus vajadzēs - tos nepieciešams sablenderēt.
  11. Saliek kūciņas - lielā, plakanā šķīvī izkārto 6 biskvīta apļus, uzklāj krēmu, virsū liek sablenderētās melnās plūmes.
  12. Liek virsū otru biskvīta apli, atkal uzklāj krēmu, liek sablenderētās melnās plūmes, liek virsū trešo biskvīta apli.
  13. Virsmu un sānus noklāj ar krēmu, pārkaisa ar biskvīta drupačām, valriekstiem.
  14. Rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes