Medus cepumiņi

Medus cepumiņi Foto: Medus cepumiņi

Sastāvdaļas

  • 110 g miltu
  • 20 g kartupeļu cietes
  • šķipsniņa sāls, malta kanēļa un kakao pulvera
  • 40 g cukura sīrupa
  • 10 g medus
  • 30 g augu eļļas

Pagatavošana

  1. Uzkarsē krāsni līdz 160°C temperatūrai.
  2. Visas sausās sastāvdaļas samaisa ar putojamo slotiņu.
  3. Citā bļodā samaisa cukura sīrupu, medu, augu eļļu, izmantojot putojamo slotiņu.
  4. Samaisa kopā sausās un mitrās sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
  5. Mīklu izrullē.
  6. Izmantojot formiņu vai trafaretu, izgriež lāča formu.
  7. Ar asu kociņu izveido atveres acīm un degunam.
  8. Uz lāča vēdera uzlieciet mandeli, lazdu riekstu.
  9. Lāča ķepas saliec, viegli piespiež, lai rieksts paliek tam paredzētajā vietā.
  10. Cep 10 minūtes, ja vēlas, lai lācis būtu gaišāks, cep 10-15 minūtes, 150°C temperatūrā.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes