Sastāvdaļas
- 110 g miltu
- 20 g kartupeļu cietes
- šķipsniņa sāls, malta kanēļa un kakao pulvera
- 40 g cukura sīrupa
- 10 g medus
- 30 g augu eļļas
Pagatavošana
- Uzkarsē krāsni līdz 160°C temperatūrai.
- Visas sausās sastāvdaļas samaisa ar putojamo slotiņu.
- Citā bļodā samaisa cukura sīrupu, medu, augu eļļu, izmantojot putojamo slotiņu.
- Samaisa kopā sausās un mitrās sastāvdaļas, izmantojot putojamo slotiņu, viendabīgā masā.
- Mīklu izrullē.
- Izmantojot formiņu vai trafaretu, izgriež lāča formu.
- Ar asu kociņu izveido atveres acīm un degunam.
- Uz lāča vēdera uzlieciet mandeli, lazdu riekstu.
- Lāča ķepas saliec, viegli piespiež, lai rieksts paliek tam paredzētajā vietā.
- Cep 10 minūtes, ja vēlas, lai lācis būtu gaišāks, cep 10-15 minūtes, 150°C temperatūrā.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!