Sastāvdaļas
- 180 g miltu
- 2 olas
- 2 ēdamkarotes medus
- mazliet sodas
- 150 g cukura
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
Pagatavošana
- Bļodā samaisa olas, sodu, cepamo pulveri, medu, cukuru, sakuļ viendabīgā masā.
- Tad bļodu liek karsta ūdens peldē, uz 5-7 minūtēm, nepārtraukti maisa.
- Masai jāpalielinās divreiz un jāuzsilst līdz 40°C temperatūrai.
- Siltajā masā iemaisa izsijātus miltus, jāsanāk gludai, šķidrai mīklai.
- Uz cepamā papīra uzzīmē 15 cm diametrā lielu apli.
- Uzzīmēto apli ietauko ar sviestu, vidū liek pāris karotes ar mīklu.
- Ar aukstā ūdenī samitrinātu naža asmeni, mīklu izlīdzina.
- Cep 180°C temperatūrā, 5 minūtes.
- Gatavam biskvītam noņem cepamo papīru un atdzesē.
- Turpina cept biskvītus, no dotā daudzuma jāsanāk 5 biskvītiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!