Mednieku desiņas

Mednieku desiņas Foto: Mednieku desiņas

Sastāvdaļas

  • 2 kg liellopu gaļas
  • 2 kg cūkas gaļas
  • 1 kg speķa
  • 130 g sāls
  • 15 g piparu
  • 5 g salpetra
  • 20 g cukura
  • 3 g sarkano piparu

Pagatavošana

  1. 2 kg liellopu un 2 kg cūkas gaļas pieliek 1 kg speķa, visu samaļ, pieliek 130 g sāls, 15 g piparu, 5 g salpetra, 20 g cukura, 3 g sarkano piparu.
  2. Masu pamatīgi sastrādā un cieši pilda sagatavotās tievajās zarnās.
  3. Pagatavo vienāda garuma mazas desiņas, atdalot vienu no otras.
  4. Gatavas desiņās liek uz galda, virsū uzliek dēli un slogu.
  5. Tā tām jāstāv 2 dienas.
  6. Tad liek vējainā vietā dažas dienas žūt, pēc tam dūmo.
  7. Lieto ceptas, vārītas un nevārītas.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes