Sastāvdaļas
- 2 kg liellopu gaļas
- 2 kg cūkas gaļas
- 1 kg speķa
- 130 g sāls
- 15 g piparu
- 5 g salpetra
- 20 g cukura
- 3 g sarkano piparu
Pagatavošana
- 2 kg liellopu un 2 kg cūkas gaļas pieliek 1 kg speķa, visu samaļ, pieliek 130 g sāls, 15 g piparu, 5 g salpetra, 20 g cukura, 3 g sarkano piparu.
- Masu pamatīgi sastrādā un cieši pilda sagatavotās tievajās zarnās.
- Pagatavo vienāda garuma mazas desiņas, atdalot vienu no otras.
- Gatavas desiņās liek uz galda, virsū uzliek dēli un slogu.
- Tā tām jāstāv 2 dienas.
- Tad liek vējainā vietā dažas dienas žūt, pēc tam dūmo.
- Lieto ceptas, vārītas un nevārītas.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!