Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļ
- 6 mednieku desiņas
- 1 sīpols
- 200 g šampinjonu
- 1 glāze skābā krējuma
- 700 ml buljona
- 1 tējkarote maltas paprikas
- augu eļļa cepšanai
- sāls, piparu graudiņi, zaļumi, lauru lapas pēc garšas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, sagriež nelielos gabaliņos, mazliet apcep augu eļļā.
- Sīpolu sīki sakapā un apcep kopā ar sēnēm.
- Mednieku desiņas sagriež šķēlītēs.
- 4 karstumizturīgos podiņos liek kārtās - sēnes ar sīpolu, mednieku desiņas, kartupeļus.
- Skābo krējumu samaisa ar buljonu, pieber sāli, piparus - pārlej podiņiem.
- Podiņus liek aukstā krāsnī, ieslēdz 150°C temperatūru un cep 1 stundu.
- Pirms pasniegšanas uzkaisa zaļumus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!