Mazsālīts Baltijas lasis

Mazsālīts Baltijas lasis Foto: Mazsālīts Baltijas lasis

Sastāvdaļas

  • 2 kg Baltijas laša
  • 1 saišķītis diļļu
  • 2,5 tējkarotes cukura
  • 2,5 ēdamkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes šņabja
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Zivi iztīra, atdala filejas gabalus, ādu atstāj.
  2. Fileju nosusina ar papīra dvieli.
  3. Sajauc sāli ar cukuru.
  4. Zivs fileju aplej ar šņabi, apkaisa ar sāls un cukura maisījumu, uzber piparus.
  5. Laša fileju pārkaisa ar sasmalcinātām dillēm, aprasina ar olīveļļu.
  6. Zivs filejas saliek ar mīkstumiem kopā un ietin cepamajā papīrā.
  7. Liek ledusskapī uz 6 stundām.
  8. Pēc 6 stundām zivs fileju apgriež otrādi un liek ledusskapī vēl uz 6 stundām.
  9. Gatavam lasim, ar papīra dvieli noņem dilles, sagriež gabaliņos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes