Sastāvdaļas
- 500 ml trekna saldā krējuma
- 150 g tumšās šokolādes ( ar 50% kakao saturu)
- 300 g sezama sēklu pastas
- 35 g miltu
- 5 olu dzeltenumi
- 6 olu baltumi
- 100 g cukura
- 100 g sviesta
- 200 g tumšās šokolādes ( ar 70% kakao satura)
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170°C temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ olu baltumus un cukuru.
- Ūdens peldē izkausē 200 g tumšās šokolādes un sviestu.
- Kad šokolāde ir izkususi, noņem to no karstuma un pievieno pa vienam olu dzeltenumus, izsijātus miltus un rūpīgi samaisa.
- Tad prātīgi mīklā iecilā olu baltumu masu.
- Masu ieklāj 22 cm lielā kūkas formā un cep 15 - 20 minūtes.
- Kad biskvīts gatavs, horizontāli sagriež to 3 kārtās.
- Krēms: Nelielā karstumā uzsilda sezama pastu.
- Izkausē ūdens peldē 150 g tumšās šokolādes un pievieno to sezama pastai.
- Ar elektrisko putotāju sakuļ saldo krējumu un iecilā to līdz 40°C temperatūrai atdzesētā sezama - šokolādes masā.
- Pamata biskvīta kārtu uzliek uz servējamā šķīvja un pārklāj ar 1/3 daļu krēma.
- Atkārto darbības katrai kārtai un ievieto kūku ledusskapī uz nakti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!