Sastāvdaļas
- 250 g rūgtās šokolādes (70% kakao)
- 5 lielas olas
- sāls
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 250°C temperatūrai.
- 2/3 šokolādes salauž gabaliņos, nemaisot, izkausē, karsta ūdens peldē.
- Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus sakuļ, kamēr tie kļūst gaišāki un samaisa ar izkausēto šokolādi.
- Olu baltumus sakuļ ar sāli blīvā konsistencē, nedrīkst pārāk ilgi kult, jo tad olu baltumi atūdeņosies!
- Pievieno šokolādei, samaisa, kamēr masa atgādina suflē, nedrīkst ilgi kult!
- Veidni izklāj ar cepamo papīru, kas ietaukots ar sviestu vai augu eļļu.
- Šokolādes masu liek veidnē, cep tieši 8 minūtes.
- Veidni izņem no krāsns, 30 minūtes atdzesē, tad liek ledusskapī uz nakti, vai 12 stundām.
- Izkausē atlikušo šokolādi, pārlej tortei un atkal liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
- Torti griež ar karstu nazi, iepriekš to paturot verdošā ūdenī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!