Mazkaloriju šokolādes torte

Mazkaloriju šokolādes torte Foto: Mazkaloriju šokolādes torte

Sastāvdaļas

  • 250 g rūgtās šokolādes (70% kakao)
  • 5 lielas olas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 250°C temperatūrai.
  2. 2/3 šokolādes salauž gabaliņos, nemaisot, izkausē, karsta ūdens peldē.
  3. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem.
  4. Olu dzeltenumus sakuļ, kamēr tie kļūst gaišāki un samaisa ar izkausēto šokolādi.
  5. Olu baltumus sakuļ ar sāli blīvā konsistencē, nedrīkst pārāk ilgi kult, jo tad olu baltumi atūdeņosies!
  6. Pievieno šokolādei, samaisa, kamēr masa atgādina suflē, nedrīkst ilgi kult!
  7. Veidni izklāj ar cepamo papīru, kas ietaukots ar sviestu vai augu eļļu.
  8. Šokolādes masu liek veidnē, cep tieši 8 minūtes.
  9. Veidni izņem no krāsns, 30 minūtes atdzesē, tad liek ledusskapī uz nakti, vai 12 stundām.
  10. Izkausē atlikušo šokolādi, pārlej tortei un atkal liek ledusskapī uz 10 minūtēm.
  11. Torti griež ar karstu nazi, iepriekš to paturot verdošā ūdenī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes