Mazkaloriju siera kūka ar upenēm un turku zirņiem

Mazkaloriju siera kūka ar upenēm un turku zirņiem Foto: Mazkaloriju siera kūka ar upenēm un turku zirņiem

Sastāvdaļas

  • 3 ēdamkarotes medus
  • 150 ml verdoša ūdens
  • 15 g želatīna
  • 100 g jogurta
  • 40 g turku zirņu
  • 150 g upeņu

Pagatavošana

  1. Kūkas pamatnei izmanto turku zirņus - tos iemērc uz nakti un izvāra gatavus.
  2. Vārītajiem turku zirņiem pievieno 1 ēdamkaroti medus un sasmalcina blenderī.
  3. Veidnē ieklāj foliju vai cepamo papīru, liek turku zirņu maisījumu un sablīvē.
  4. Upenes pārlej ar verdošu ūdeni un uzvāra.
  5. 100 ml upeņu novārījuma izspiež caur marli, pievieno 1 ēdamkaroti medus, samaisa un liek ledusskapī.
  6. Atlikušo upeņu novārījumu sakuļ blenderī, pievieno 1 ēdamkaroti medus un 10 gramus želatīna, atstāj uz 45 minūtēm.
  7. Upeņu maisījumu ar želatīnu karsē, kamēr želatīns izkūst, nedrīkst uzvārīt!
  8. Pievieno jogurtu, samaisa, maisījumu lej veidnē, liek ledusskapī uz 2-3 stundām, vai uz nakti.
  9. Ledusskapī ielikto upeņu novārījumu izņem, izmaisa tajā 5 gramus želatīna un atstāj uzbriest 45 minūtes.
  10. Tad novārījumu uzkarsē, kamēr želatīns ir izšķīdis. 
  11. Novārījumu pārlej sastingušajai jogurta masai un liek ledusskapī, lai kūka pilnībā sastingst.
  12. Pirms pasniegšanas, kūku rotā ar ogām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes