Sastāvdaļas
Pamatnei:
- 400 g burkānu
- 100 g dateļu
- 50 g pekanriekstu (var izmantot arī citus riekstus)
- 1,5 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 ēdamkarote malta kanēļa
- vanilīns
Pildījumam:
- 400 g mīksta biezpiena
- 1/2 glāzes jogurta bez piedevām
- 1 citrona miziņa
- 2 ēdamkarotes medus
- vanilīns
- pekanrieksti rotāšanai
Pagatavošana
- Burkānus nomizo un sarīvē.
- Rīvētos burkānus sablenderē ar riekstiem, datelēm, kanēli, olīveļļu, vanilīnu.
- Jāizveidojas viendabīgai, pastai līdzīgai masai.
- Masu liek, ar sviestu ieziestā veidnē, izlīdzina un sablīvē.
- Jogurtu ar biezpienu sakuļ, pievieno vanilīnu, rīvētu citrona miziņu, medu - visu samaisa.
- Krēmu klāj uz pamatnes, rotā ar pekanriekstiem.
- Kūku liek ledusskapī uz 2 stundām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!