Sastāvdaļas
- 200 g smilšu mīklas cepumu
- 70 g sviesta
- 4 kivi
- 2 banāni
- 500 ml jogurta bez piedevām
- 70 g cukura
- 1 ēdamkarote citrona sulas
- 4 tējkarotes želatīna
- 1/2 glāzes ūdens
Tortes rotāšanai:
- 2 kivi
- 40 g mandeļu plāksnīšu
Pagatavošana
- Cepumus sasmalcina drupačās, pievieno mīkstu sviestu - samaisa viendabīgā masā.
- Veidnē, ar noņemamām maliņām, ieklāj cepamo papīru, liek cepumu masu.
- Veidni liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
- Želatīnu pārlej ar ūdeni, atstāj uzbriest 25-30 minūtes.
- Kivi nomizo, sagriež gabaliņos, samaisa ar citrona sulu un cukuru.
- Kivi masu liek katliņā, karsē 2-3 minūtes, lai izdalās sula, tad atdzesē.
- Kivi masā lej želatīnu un jogurtu - visu samaisa.
- Uz cepumu pamatnes izkārto šķēlītēs sagrieztus banānus, uzlej jogurta masu, liek ledusskapī, minimums uz 6 stundām, bet labāk uz nakti.
- Gatavu torti izņem no veidnes, noņem cepamo papīru.
- Rotā ar kivi šķēlītēm un viegli grauzdētām mandeļu plāksnītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!