Mazkaloriju biezpiena – augļu kūka

Mazkaloriju biezpiena – augļu kūka Foto: Mazkaloriju biezpiena – augļu kūka

Sastāvdaļas

  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 2 olas
  • 150 ml bezpiedevu jogurta
  • 6 ēdamkarotes mannas graudu
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 apelsīns
  • 50 ml liesa saldā krējuma
Dekorēšanai:
  • 2 plūmes
  • 1 nektarīns
  • 2 persiki
  • 5 zemenes
  • 2 - 3 ēdamkarotes cukura

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sajauc biezpienu, jogurtu un mannas graudus viendabīgā masā.
  2. Pievieno ola, cukuru, saldo krējumu un cepamo pulveri. Atkal visu rūpīgi samaisa.
  3. Masai pievieno 1/2 tējkarotes apelsīna miziņas un rūpīgi samaisa.
  4. Sevis izvēlētā kūkas formā ieklāj viegli ietaukotu cepamo papīru.
  5. Biezpiena masu ieklāj kūkas formā un liek cepties 220°C temperatūrā 10 minūtes.
  6. Augļus un ogas, kas paredzētas dekorēšanai nomazgā, nomizo, ja nepieciešams, un sagriež nelielos gabaliņos.
  7. Pārklāj sagrieztos augļus un ogas pār kūku, pārkaisa ar cukuru un liek cepties vēl 30 minūtes.
  8. Pirms pasniegšanas atdzesē un dekorē pēc pašu gaumes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes