Sastāvdaļas
- 2 glāzes miltu
- 1/2 glāze cukura
- 200 g skābā krējuma
- 200 g iebiezinātā piena
- 2 olas
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 glāze svaigu/saldētu aveņu
- citrona sula
Pagatavošana
- Ar elektrisko putotāju saputo olas un cukuru, pakāpeniski pievieno iebiezināto pienu un skābo krējumu.
- Tad pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri. Visu rūpīgi saputo viendabīgā masā.
- Pievieno mīklai avenes un citrona sulau, rūpīgi samaisa.
- Mīklu ieklāj kēksa formiņās (nepiepildot tās pilnas) un cep 200°C temperatūrā 20 - 40 minūtes.
- Gatavos kēksiņus atdzesē un dekorē ar pūdercukuru, svaigām ogām vai jebko citu pēc pašu gaumes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!