Sastāvdaļas
- 4 ēdamkarotes sviesta (auksta)
- 1 glāze kondensētā piena
- 2 glāzes cukura
- 1/2 tējkarote sāls
- 200 g zefīra
- 1 tēkarote vaniļas ekstrakta
- 300 g šokolādes skaidiņu
- 1 glāze indijas riekstu
- skābens ogu ievārījums (brūkleņu/dzērveņu)
Šokolādes glazūrai:
- 150 g šokolādes
- 240 g saldā krējuma
- cukurs pēc garšas
Pagatavošana
- Nedaudz ietauko kūkas formu sirds formā vai vairākas nelielas sirds formiņas.
- Nelielā katliņā sajauc sviestu ar iebiezināto pienu, cukuru un sāli.
- Vāra uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, līdz sviests ir izkusis.
- Palielina temperatūru un karsē līdz vārīšanās temperatūrai, nepārtraucot maisīšanu vai aptuveni 5 minūtes.
- Noņem no karstuma un pievieno sagrieztus zefīrus, vaniļas ekstraktu un šokolādes skaidiņas, maisa līdz viss pilnībā izkusis.
- Tad pievieno sasmalcinātus Indijas riekstus un maisa līdz viendabīgai masai.
- Masu līdz pusei klāj formā vai mazajās formiņās.
- Liek nedaudz skābenā ievārījuma un piepilda formu pilnu.
- Šokolādes glazūra: Ar elektrisko putotāju saputo saldo krējumu, pievieno cukuru.
- Tad ūdens peldē izkausē šokolādi un pakāpeniski pievieno
- putukrējumam.
- Pēc gaumes var pievienot arī citas garšvielas - vanilīnu, kanēli, u.c.
- Tad glazūru pārlej pār šokolādes kūciņām un liek ledusskapī uz vismaz 5 stundām vai visu nakti.
- Šo šokolādes glazūru var turēt ledusskapī 7-9 dienas, apklātu ar pārtikas plēvi.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!