Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes miltu
- 150 ml piena
- 1,5 tējkarotes sausā rauga
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 250 g šķiņķa
- 150 g šampinjonu
- 1 paprika
- 1/2 sīpola
- 250 Mocarellas siera
- 5 ēdamkarotes tomātu mērces
- 1/2 tējkarotes Provansas garšvielu
- 1 ķiploka daiviņa
- šķipsniņa sāls, piparu
- šķipsniņa cukura
Pagatavošana
- Siltā pienā izšķīdina raugu, atstāj uz 10 minūtēm.
- Pievieno augu eļļu, sāli, miltus, sakuļ elastīgu mīklu.
- Mīklai uzklāj drānu un atstāj siltā vietā, lai uzrūgst.
- Gatavo mērci - tomātu mērci samaisa ar Provansas garšvielām, sakapātu ķiploku, eļļu, sāli, pipariem, cukuru.
- Gatavo pildījumu - šķiņķi, sēnes, papriku, sīpolu sagriež nelielos gabaliņos.
- Mocarellas sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Mīklu liek uz miltiem nokaisītas virsmas, izrullē.
- Izspiež pietiekami lielus apļus, uzklāj mērci, liek pildījumu, uzkaisa sarīvētu sieru.
- Picas liek ietaukotā veidnē, cep 200°C temperatūrā, 10-12 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!