Sastāvdaļas
- 2 olu baltumi
- 1/8 tējkarotes sāls
- 1/2 glāzes cukura
- 1 tējkarote kukurūzas cietes
- 1/2 tējkarotes baltvīna etiķa
- 1/4 tējkarotes vanilīna
- 1/4 glāzes sasmalcinātu pistāciju
- 1/2 glāzes putukrējuma
- 1 glāze svaigu aveņu
- sasmalcinātas pistācijas rotāšanai
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē 180°C temperatūrā.
- Ar mikseri sakuļ olu baltumus ar sāli, stingrās putās.
- Saputotajiem olu baltumiem pievieno cukuru, kuļ tik ilgi, kamēr masa kļūst gaisīga un gluda.
- Sakultos olu baltumus pievieno kukurūzas cietes, baltvīna etiķa un sasmalcinātu pistāciju maisījumam.
- Veidnē ieklāj cepamo papīru, izspiež olu baltumu masu, veidojot kūciņas.
- Veidni liek krāsnī, cep 20-25 minūtes.
- Pēc noteiktā laika, krāsni izslēdz, veidni ar kūciņām atstāj krāsnī uz 25 minūtēm.
- Pēc noteiktā laika, veidni izņem, atdzesē istabas temperatūrā.
- Uz katras kūciņas liek putukrējumu, uzkaisa pistācijas, rotā ar avenēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!