Sastāvdaļas
- 300 g baltā cukura
- 1/2 tējkarote malta kanēļa
- 1/8 tējkarotes malta muskatrieksta
- 1/8 tējkarotes maltas krustnagliņas
- 2 ēdamkarotes miltu
- 300 g krēmsiera (istabas temperatūrā)
- 4 olas
- 400 g ķirbja biezeņa
- 60 ml skābā krējuma
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta
- 24 mini kēksu formiņas
- 360 ml saldā krējuma
- 1 šķipsniņa kanēļa garšai
Pagatavošana
- Uzsilda cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
- Sajauc cukuru, kanēli, muskatriekstus, krustnagliņas un miltus nelielā traukā.
- Lielākā traukā sakuļ krēmsieru viendabīgā masā. Pievieno tam olas, ķirbju biezeni, skābo krējumu vaniļas un mandeļu ekstraktu, iepriekš sajaukto garšvielu maisījumu. Visu maisa līdz viendabīgai konsistencei.
- Iegūto masu sapilda ar ēdamkaroti kēksu formiņās un liek cepties ~ 30 min.
- Kad gatavas, liek atdzesēties ~ 10 min un pirms pasniegšanas ieteicams ievietot ledusskapi 90 min.
- Pasniedz ar saputotu putukrējumu un šķipsniņu kanēļa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!