Mazās ķirbju siera kūciņas ar putukrējumu

Mazās ķirbju siera kūciņas ar putukrējumu Foto: Mazās ķirbju siera kūciņas ar putukrējumu

Sastāvdaļas

  • 300 g baltā cukura
  • 1/2 tējkarote malta kanēļa
  • 1/8 tējkarotes malta muskatrieksta
  • 1/8 tējkarotes maltas krustnagliņas
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 300 g krēmsiera (istabas temperatūrā)
  • 4 olas
  • 400 g ķirbja biezeņa
  • 60 ml skābā krējuma
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1/4 tējkarotes mandeļu ekstrakta
  • 24 mini kēksu formiņas
  • 360 ml saldā krējuma
  • 1 šķipsniņa kanēļa garšai

Pagatavošana

  1. Uzsilda cepeškrāsni līdz 175°C temperatūrai.
  2. Sajauc cukuru, kanēli, muskatriekstus, krustnagliņas un miltus nelielā traukā.
  3. Lielākā traukā sakuļ krēmsieru viendabīgā masā. Pievieno tam olas, ķirbju biezeni, skābo krējumu vaniļas un mandeļu ekstraktu, iepriekš sajaukto garšvielu maisījumu. Visu maisa līdz viendabīgai konsistencei.
  4. Iegūto masu sapilda ar ēdamkaroti kēksu formiņās un liek cepties ~ 30 min.
  5. Kad gatavas, liek atdzesēties ~ 10 min un pirms pasniegšanas ieteicams ievietot ledusskapi 90 min.
  6. Pasniedz ar saputotu putukrējumu un šķipsniņu kanēļa.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes