Mazās groziņu siera kūkas

Mazās groziņu siera kūkas Foto: Mazās groziņu siera kūkas

Sastāvdaļas

Pamatnei:
● 1 glāze dateļu
● 1 glāze valriekstu
● šķipsna “Anatols” jūras sāls
Siera kūkas masai:
● 1,5 glāze iepriekš izmērcētu Indijas riekstu
● sula no viena liela citrona
● 1⁄3 glāzes iepriekš izkausētas kokosriekstu eļļas
● 1⁄2 glāze + 2 ēd. k. trekna kokosriekstu piena (“Biona” kokosriekstu piens bundžā der vislabāk)
● 1⁄2 glāze kļavu sīrupa vai medus
● vaniļas ekstrakts vai sēkliņas no vaniļas pāksts pēc izvēles 
Pildījumam:
● mellenes
● zemesriekstu sviests

Pagatavošana

  1. Pamatnes sastāvdaļas sablendē līdz vienmērīgai mīklas konsistencei, ņem silikona formītes (no tām būs visvieglāk kūciņas izņemt) un pilda pamatnes mīklu. Sapildītās formītes liek saldētavā atdzesēties. 
  2. Gatavo pildījumu – visas sastāvdaļas liek blenderī un sablendē līdz pilnīgi viendabīgai konsistencei. Izņem formītes no saldētavas, pilda ar siera kūkas pildījumu, dažas kūciņas rotā ar mellenēm. Daļu pildījuma atstāj nesapildītu – tam pievieno 2 ēdamkarotes zemesriekstu sviesta, sablendē un piepilda atlikušos groziņus. 
  3. Gatavos groziņus liek saldētavā sastingt. Kad groziņi sastinguši, tos var uzglabāt saldētavā noslēgtā traukā vairākas nedēļas, un pirms pasniegšanas atlaidināt ledusskapī kādas 15–30 minūtes, ņem ārā, griež gabaliņos un pasniedz!

Siera kūku pasaulē reizēm pietrūkst dažādības, tāpēc šie mazie siera kūku  groziņi būs kā eleganta alternatīva lielajai tortei!

Piezīme:
Pildījumus šajās kūciņās var likt kādus vien sirds kāro! Ja gatavo svētku reizei, tā var būt karamele ar brendiju. Taču arī bez pildījuma kūciņas garšos lieliski!

Recepte no grāmatas „Topi vesels. Pavārgrāmata”, izdevniecība whitebook.lv

  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes